Gabriel Rios Solo

Gabriel Rios werd na zijn debuutplaat ‘Ghostboy’ (2004) tot vervelens toe omschreven als ‘Gentse Puerto Ricaan’. Dat is tot nader order een halve waarheid, want Gent wisselt deze wereldreiziger inmiddels af met Chinatown, New York. Omdat Rios het zichzelf niet graag makkelijk maakt, omdat hij altijd op zoek is naar nieuwe uitdagingen.

Op diezelfde zoektocht naar de grenzen van zijn talent schuwt Rios de samenwerkingen niet, zoals die met percussionist Kobe Proesmans en Jef Neve met wie hij vijf jaar terug aantrad op het Gent Jazz Festival. Met ditzelfde trio nam hij ‘The Dangerous Return’ op. Het album werd omschreven als een verrassend album zonder het typische Rios-geluid ook al kent de interpretatie van het Rios-geluid ondertussen vele invullingen. Vorig jaar bracht hij met ‘Two Compilations’ een overzicht uit van de 18 (!) singles uit zijn drie albums aangevuld met enkele nieuwe nummers en live opnames. Feit is dat de man muzikaal steeds meer zijn zin doet.

Voor dit concert wordt Rios vergezeld door bassist Ruben Samama die we voornamelijk kennen als bassist van het Jef Neve Trio en ook het Yuri Honing Quartet.

Concertfoto’s Gent Jazz Festival 2012

Gabriel Rios (gitaar, zang), Ruben Samama (contrabas)