Larry Graham & Graham Central Station

“I’m gonna add some bottom… so that the dancers just can’t hide!” schreewt Larry Graham het uit wanneer hij het over zijn bass intro voor “Dance To The Music” van Sly & The Family Stone heeft. Het is dan ook een van de meest bekende dansnummers allertijden. Maar deel uitmaken van die legendarische band was slechts het begin voor Graham.

Larry Graham is een levende legende. Hij werd bekend als bassist en zanger bij “Sly & The Family Stone” en speelde in de jaren 90 en 2000 vaak bij de New Power Generation van Prince. Met zijn unieke speelstijl en eigen slapping techniek groeide hij uit tot een van de meest invloedrijke bassisten. In de jaren ’70 stond maakte hij naam als frontman van “Graham Central Station” maar ook zijn soloprojecten waren erg succesvol.

Nadat “Sly & The Family Stone” in 1993 werd opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame besliste Larry Graham om Graham Central Station terug samen te brengen. De laatste jaren werkt Larry Graham vooral aan nieuw materiaal en met zijn vernieuwde “Larry Graham & Graham Central Station” reist hij nu de hele wereld rond met mix van grote hits en nieuw materiaal.

Na de zomer komt het langverwachte album “Raise up” er aan, waar ook op Prince en Raphael Saadiq hun steentje voor bijdroegen.

Larry Graham (bass), Brian Braziel (drums), Ashling Cole (zang), David Council (keyboards), Jimi Mc Kinney Jr. (keyboards), Wilton Rabb (gitaar)