Jong Jazz Talent Gent

 

Jong Jazztalent Gent? Que?

Jong Jazztalent Gent is uitgegroeid tot dé vaste waarde binnen het podium- en kansencircuit voor nieuw en jong jazztalent. Al sinds 2002 haakt de creatiewedstrijd in op de ongebreidelde ex-winnaars van de nieuwste lichtingen in onze boeiende jazzwereld. Dat bewijzen alvast enkele ex-winnaars zoals De Beren Gieren, Steiger, Robin Verheyen, BRZZVLL, Donder, Dishwasher_ en huidige winnaar AKI. Ze zijn allen uitgegroeid tot vaste waarden in het Belgische jazzlandschap en ver daarbuiten. Zij kregen aan het begin van hun carrière een financiële duw in de rug van Gent Jazz en hun partners om een ambitieus project te lanceren. Zeg dus niet zomaar 'rally’ of 'concours’ tegen Jong Jazztalent! In de pot van de inmiddels 24ste editie van Jong Jazztalent Gent zit namelijk 10.000 euro. De laureaat zal bovendien een plaats op de affiche van Gent Jazz 2025 krijgen om zijn winnend project voor te stellen.

 

Bekendmaking?

De winnaar van JJG 2023 is de band AKI.  Zij werken momenteel hun project uit dat op Gent Jazz 2024 zal voorgesteld worden.

 

Jong Jazzztalent Gent 2024?

Ken je iemand of heb je zelf interesse om deel te nemen aan Jong Jazztalent Gent? Hou dan deze pagina zeker in de gaten. De oproep voor Jong Jazztalent Gent 2024 zal in het eerste kwartaal van 2024 gelanceeerd worden en dit via de diverse kanalen van Gent Jazz, maar ook via hogescholen, conservatoria, etc.
 

Nu al vragen? Mail naar jjg@gentjazz.be

 

Partners

Jong Jazztalent Gent is een initiatief van Gent Jazz Festival in nauwe samenwerking met Sabam For Culture, Vi.BE, brouwerij Omer-Vanderghinste, Ha Concerts en PlayRight. Alle partners van Jong Jazztalent Gent vormen mee het gezicht van de wedstrijd. Jong Jazztalent Gent tracht het jazzleven bij jonge musici te stimuleren en in het bijzonder de kwaliteit van het musiceren.