• Garden Stage
    Zaterdag 6•Juli•2024
    19:45•20:30

Nel Ponsaers (The Golden Glows, Stef Kamil Carlens en Indio Louro) neemt een nieuwe gedaante aan als singer-songwriter Alderson. In tandem met Fred Lyenn Jacques (Dans Dans, Lyenn, Mark Lanegan, Crime and the City Solution) en Frederik Meulyzer (Post uit Hessdalen, Stray Dogs) ontstaat er donkere en dromerige indie muziek -persoonlijk, subtiel, minimalistisch. Alderson neemt de luisteraar mee op een trip door innerlijke landschappen die soms grillig, vaak bitterzoet, maar altijd avontuurlijk is.

 

Haar debuut-album 'Erinyes’ bevat muzikale zelfportretten afgewisseld met drie woede-uitbarstingen, naar analogie met de drie Griekse Furieën of Erinyes. Alecto, de onverzoenlijke, Megaera, de afkeurende en Tisiphone, de straffende.  De Erinyen zijn mythologische figuren. Wraakgodinnen die zondaars achtervolgden en kwelden. De Erinyen verlieten de onderwereld als er op aarde een misdadiger gestraft moest worden.

 

Er schuilen veel referenties in het album. De aandachtige luisteraar zal zowel de avonturen van Alice in Wonderland als mythologie horen langskomen.

 

"Dromerig, lichtjes folky en gothic alsof je wordt meegenomen door een betoverd bos."daMusic'Voor wie, net zoals wij, helemaal weg is van het nummer hebben we goed nieuws. Want in het najaar verschijnt ook Aldersons debuutalbum Erinyes."Dansende Beren"Het is duidelijk dat Nel Ponsaers haar muzikale soulbrothers heeft gevonden. Wij kunnen niet wachten om meer te horen te krijgen van dit trio."Luminous Dash

 

Live line up

Nel Ponsaers: piano, Rhodes, Mellotron, voice

Mirko Banovic: bas

Frederik Meulyzer: drums

Filip Wouters: pedal steel, guitar