< line-up

Arooj Aftab

 • Main Stage
  Zondag 9•Juli•2023
  18:15•19:15

  TICKETS VANAF 55 EURO

 • Main Stage
  Maandag 10•Juli•2023
  19:45•20:45

  TICKETS VANAF 55 EURO

Naast tickets gegrepen voor deze festivaldagen of wil je je ticket doorverkopen?

De enige optie om tickets aan te kopen/door te verkopen is via het officiële resale platform via deze link (9.07.2023) of deze link (10.07.2023). Opgelet voor tickets die aangeboden worden op de zwarte markt. Ticketswap en tweedehands.be geven geen garantie op een geldig ticket.

 

Arooj Aftab op Gent Jazz

2021 was het jaar van Arooj Aftab - of toch volgens de wereld. Het is alvast het jaar waarin de Pakistaanse muzikante finaal doorbrak met de release van 'Vulture Prince’, haar derde album, geschreven als ode aan haar overleden jongere broer. Het is een adembenemende - letterlijk - rouwtocht van verdriet tot acceptatie, met de nodige straaltjes hoop. De recensenten deden hun best elkaar te overtreffen met superlatieven en zo te kunnen claimen dat zij Aftab als eerste de hemel in geprezen hadden. Ook in de eindejaarslijstjes kwam het album opvallend veel voor en ze won de Grammy voor Best Global Music Performance. Toch is het uiteindelijk vooral Aftab zelf die bleef geloven in haar kunnen en haar dromen is blijven volgen - niet vanzelfsprekend als Pakistaanse muzikante.

Opgroeiend in Pakistan leerde Aftab zichzelf gitaar spelen en vond ze haar stem door te luisteren naar Billie Holiday, Mariah Carey en Indiase muzikanten als Hariprasad Chaurasia en Begum Akhtar. Het vormde de basis voor de uiteindelijke unieke mix van stijlen waar jazz, electronica, klassiek, indie, minimalisme maar ook neo-Sufi en Hindustani samensmelten. Door de beperkte toegang tot Westers internet in Pakistan, kon Aftab moeilijk doorbreken. In 2005 verhuisde de toen negentienjarige naar Amerika om te gaan studeren aan het gerenommeerde Berklee College of Music. Eenmaal in Amerika viel ze meteen op met haar meditatieve zangstijl en minimalistische composities. Naast haar eigen werk, verdiepte ze zich ook in het schrijven van filmsoundtracks maar alles leidde uiteindelijk tot de release van 'Vulture Prince’ en de meer dan terechte bevestiging die ze daar eindelijk mee kreeg. Ongetwijfeld beklijvend, sowieso onmisbaar!