Bolis Pupul

  • Main Stage
    Maandag 15•Juli•2024
    23:15•00:30

Het is geen toeval dat de muziek van Bolis Pupul klinkt zoals hij klinkt. Geboren in België uit een Chinese moeder en een Belgische vader ademt die zowel Westers als Aziatisch. Hij mixt elektronica - denk aan de vroege Mr Fingers-achtige techno en het uitbundige minimalisme van Yellow Magic Orchestra - met de warme  naïviteit van de New Beat. Bolis' bijzondere geluid is speels, emotioneel, onverbiddelijk en teder tegelijk. 

De echte sleutel tot het ontrafelen van Bolis' muzikale geheim is het gesprek dat hij voert tussen zijn Oosterse en Westerse roots. Het was iets wat hij onbewust al aanstipte op zijn eerste twee releases voor David en Stephen Dewaele (Soulwax/2manydjs) /DEEWEE label. De terugkeer naar zijn roots verkent hij nu ten volle op zijn solodebuut LP, 'Letter To Yu', na zijn veelgeprezen samenwerking met Charlotte Adigéry in 2022 voor 'Topical Dancer' waarmee ze wereldwijd potten breken. 

Zijn solodebuut 'Letter to Yu' is letterlijk een brief gericht aan zijn overleden moeder Yu Wei Wun, wiens geboortehuis hij in Hong Kong ging opzoeken. Nummers als 'Ma Tau Wai Road' (precies waar hij dit schreef), 'Completely Half' (gebaseerd op veldopnames) en 'Spicy Crab' roepen deze zoektocht letterlijk op.