< line-up

ESINAM

  • Main Stage
    Zondag 9•Juli•2023
    16:30•17:30
  • Garden Stage
    Zondag 9•Juli•2023
    22:10•23:10

Naast tickets gegrepen voor deze festivaldag of wil je je ticket doorverkopen?

De enige optie om tickets aan te kopen/door te verkopen is via het officiële resale platform via deze link. Opgelet voor tickets die aangeboden worden op de zwarte markt. Ticketswap en tweedehands.be geven geen garantie op een geldig ticket.

 

ESINAM op Gent Jazz

Verleden, toekomst. Akoestisch, elektronisch. Het zijn tegenstellingen die bij ESINAM wondermooi samenvloeien. Muzikaal omarmt de Brusselse zowel de warme klanken van de dwarsfluit, de piano of percussie-instrumenten als de mogelijkheden van elektronische instrumenten die makkelijk loops en samples kunnen beheersen. Daarnaast staat de muziek van ESINAM met een been in de wereld van de etnische muziek met respect voor haar Afrikaanse roots en met een ander been in de wereld van hedendaagse genres met stevige grooves en r&b-invloeden. Een ding is zeker; de muzikaliteit die ESINAM zichzelf aanleerde doorheen de jaren - naast een handvol uiteenlopende instrumenten - straalt af van alles wat ze doet.

In 2018 kwam de autodidact voor het eerst naar buiten met eigen werk in de vorm van een self-titled ep die door pers, muzieksector en publiek de hemel in geprezen werd om de veelheid aan invloeden die wonderwel samenkwamen. Jazz, ethnosoul, avant-garde elektronica, r&b, afropop… Zonder gekunsteld over te komen wist ESINAM het allemaal samen te brengen, deels als one man band met loops en samples, deels als vierkoppige band vol meester-instrumentalisten. Het leverde haar samenwerkingen met artiesten als Kel Assouf, Témé Tan en Baloji op en ze werd uitgenodigd op tour met o.a. Mélanie de Biasio en Moses Sumney. Met 'Shapes in Twilights of Infinity’, haar debuutalbum dat vorig jaar op W.E.R.F. records verscheen, toont ze dat haar ontwikkeling als muzikant zich stevig verder gezet heeft. Haar muziek is poëtischer, gelaagder, meeslepender. Er zijn nieuwe invloeden; hiphop, triphop, house, psychedelica. Maar bovenal is er steeds voelbaar een ontmoeting tussen verleden en toekomst waar respect voor roots - zowel cultureel als muzikaal - hand in hand gaat met een zoektocht naar futuristische klanken en werelden. Let’s go on a trip!