< line-up

Hooverphonic

Naast tickets gegrepen voor de festivaldag met Hooverphonic of wil je je ticket doorverkopen?

De enige optie om tickets aan te kopen/door te verkopen is via het officiële resale platform via deze link. Opgelet voor tickets die aangeboden worden op de zwarte markt. 

Hooverphonic op Gent Jazz

27 jaar. Zo lang zijn producer en songwriter Alex Callier en gitarist Raymond Geerts al aan de slag als Hooverphonic. Doorheen hun rijke carrière werkten ze samen met heel wat uitzonderlijk getalenteerde zangeressen en zangers. Toch is dé sound van Hooverphonic voor veel fans onlosmakelijk verbonden met Geike Arnaert. Haar iconische stemgeluid tilde Hooverphonic begin jaren 2000 naar ongekende hoogten. Het publiek was dan ook over the moon toen de zangeres in het najaar van 2020 haar terugkeer naar de groep aankondigde. Het album 'Hidden Stories’ dat in 2021 uitkwam, bevestigde dat het gouden trio absoluut nog even hard kon blinken.

In no time veroverde Hooverphonic - na ook een finaleplaats op Eurosong - de hitlijsten. Hun sterkte? Een ijzersterke herkenbare sound. Geworteld in de nineties zonder eenzijdig te worden. Gebloeid doorheen hun carrière naar een warmer, meer orkestraal geluid. Soms duister en ongrijpbaar dan weer catchy en poppy. De onderkoelde trip-hop van de begindagen is nog steeds voelbaar maar wordt tegenwoordig verpakt in een soundtrack bij een onbestaande film. Reken daar een onberispelijke livereputatie bij en je hebt één van Belgiës meest succesvolle groepen ooit. In 2023 verschijnt een nieuw album dat gerust een symbiose kan genoemd worden van alle invloeden die Hooverphonic doorheen de jaren liet doorsijpelen in hun muziek. Verwacht je aan meeslepende doch dansbare nummers die live probleemloos zullen aansluiten op klassiekers als '2Wicky’, 'Eden’, 'Mad About You’ of 'Anger Never Dies’.