Nile Rodgers & CHIC

  • Main Stage
    Maandag 15•Juli•2024
    21:00•22:30

Nile Rodgers en zijn legendarische disco-funkband CHIC trakteren Gent Jazz op een show vol strakke beats, funky baslijnen en ritmische gitaarriffs. Gooi die dansbenen dus maar los en smeer je stembanden in, want het belooft een zwoele zomeravond te worden op de Bijlokesite!

Als meervoudig GRAMMY-winnende componist, producer, arrangeur en gitarist is Nile Rodgers werkelijk uitzonderlijk onder de muzieklegendes. Hij is de pionier van een muzikale taal die hits als "Le Freak" heeft voortgebracht en met "Good Times" de opkomst van hip-hop heeft gestimuleerd. Door zijn bijdrage aan de muziekwereld is hij opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame en de Songwriters Hall of Fame.

Nile Rodgers begeeft zich voortdurend op nieuw muzikaal terrein en verlegt met succes de grenzen van pop muziek. Momenteel is hij de allereerste Chief Creative Advisor voor de weergaloze Abbey Road Studios, leidt hij het veelgeprezen Apple Music 1's "Deep Hidden Meaning Radio with Nile Rodgers" en is hij sinds 2002 medeoprichter en voorzitter van de We Are Family Foundation.

Nile's onvergetelijke live optredens met CHIC zijn opgenomen in "festival best performances" op zowel Glastonbury als Coachella wat resulteerde in een BBC Music Awards nominatie voor "Best Live Performance". En de LA Times schreef: "De invloed van Nile Rodgers strekt zich uit over heel Coachella, en straalt het geluid van een betere toekomst uit".