Line-Up Gent Jazz 2023 compleet

Met de aankondiging van de laatste zes namen voor 13 juli - de dag waarop Nils Frahm als headliner aantreedt - is meteen ook de volledige line-up van Gent Jazz 2023 bekend. Meer dan zestig artiesten zullen tussen 5 en 15 juli voor talloze onvergetelijke momenten zorgen op de Gentse Bijlokesite. 

Voor de line-up van de 22ste editie heeft het festival enkele kleppers uit de jazzwereld uitgenodigd, zoals de legendarische pianist Herbie Hancock, de soulvolle crooner Gregory Porter, het Branford Marsalis Quartet, bluesrocklegende Joe Bonamassa, de iconische Norah Jones (sold out), jazz-funk-rockcollectief Snarky Puppy, de Française ZAZ (sold out), pianisten Ludovico Einaudi (sold out) en Nils Frahm.

 

Zes nieuwe en laatste namen voor de festivaldag met Nils Frahm (13.07)


Op 13 juli vertoeft Nils Frahm in goed gezelschap met op de Main Stage de Oekraïense harpiste Alina Bzhezhinska die de avond aftrapt met haar HipHarpCollective. Bzhezhinska wordt soms vergeleken met jazzharplegendes Dorothy Ashby en Alice Coltrane. Nog op de Main Stage: Portico Quartet. Ze braken in 2007 meteen potten met hun debuut 'Knee-Deep in the North Sea’ maar bewezen plaat na plaat dat hun mix van jazz, ambient, klassiek en elektronica geen one trick pony maar eerder a gift that keeps on giving is. Of om het in de woorden van The Guardian te zeggen: "Portico Quartet bevindt zich op het raakvlak van Radiohead, The Cinematic Orchestra en Efterklang”. Onze landgenoten Stavroz zorgen voor een feestje om de 13de af te sluiten op de Main Stage. Met hun 'organic house’ kwartet - deels elektronisch, deels akoestisch - breken ze, al meer dan twaalf jaar, potten in het buitenland en ongetwijfeld ook op Gent Jazz.


Meer vaderlandse trots is te vinden op de Garden Stage met Elias en Dries Laheye. De eerste kan je kennen als drummer van Nordmann, Robbing Millions en Hypochristmutreefuzz maar ook solo toont hij zich een absoluut vakman. Debuutplaat 'Bloomed > Exploded’ meandert tussen sferische, heldere melodieën en ingetogen ritmes, overgoten met een licht existentieel sentiment. Live met full band! Dries Laheye kan je dan weer kennen als bassist van onder andere STUFF. Als soloartiest wou hij muziek maken die in zekere zin altijd in beweging blijft. Het resultaat van die intentie zijn sferische composities met ruimte voor live improvisatie en interpretatie.

 

Afsluiter - op de Garden Stage - Salami Rose Joe Louis zal de nachtbrakers onder jullie meenemen op een bevreemdende maar fantastische muzikale belevenis op de grens van jazz, rock, hiphop en hedendaagse pop. Begeleidend hoofdpersonage: een synthwizard met een zaklamp, een pot cashewnoten en hoopvol optimisme! Dat kan alleen maar een prikkelende verhaallijn opleveren.

 

Tickets scoren voor een onvergetelijke muziektrip in de mooiste tuin van Gent doe je door op deze link te klikken.