Line-up Gent Jazz compleet

Met de toevoeging van 11 schitterende namen is de line-up van Gent Jazz compleet. Het festival verwelkomt dit jaar maar liefst 89 artiesten, die tussen 5 en 20 juli voor een onvergetelijke 23ste editie van het festival zorgen.
 

Heel wat Belgisch talent maakt mee het mooie weer op de Garden Stage met toevoegingen als Alpacas Collective, SUWI, Cesar Quinn, Orson Claeys, Don Kapot, Johannes is Zijn Naam, De Snoepfabriek, Sonic Hug, Oriana Ikomo en Susobrino. Ook het Italiaanse Supermarket en het eerder aangekondigde Uniri en Omasta van het Poolse jazzlabel 'Astigmatic Records’ tekenen present.

 

11 nieuwe namen en in totaal maar liefst 89 namen te ontdekken
 

Met de toevoeging van het Italiaanse jazztrio Supermarket, het Nederlandstalige electroproject 'Johannes Is Zijn Naam’ van Johannes Verschaeve (The Van Jets) en pianist Orson Claeys, is de affiche voor 10 juli nu volledig. De Belgisch-Boliviaanse producer Susobrino vervolledigt op 14 juli een line-up die bol staat van de Latijns-Amerikaanse invloeden. Een dag later zorgt het trio SUWI voor 'viby music' op de Garden Stage.


Op 17 juli is het dan de beurt aan het Leuvense Alpacas Collective en op 19 juli brengt Cesar Quinn een intrigerende mix van psychedelische postpunk, space jazz en triphop naar de Bijlokesite. Op 20 juli staat de Garden Stage in bloei dankzij Don Kapot - een Brussels trio dat free jazz, afrobeat en krautpunk met elkaar vermengt - en de excentrieke klanken van improv band De Snoepfabriek. Ook Sonic Hug - het kwartet van de Nederlandse bassiste Louise van den Heuvel met onder meer Hendrik Lasure - en de Brusselse pianiste en zangeres Oriana Ikomo betoveren het publiek op deze laatste festivaldag.


Alle headliners waren reeds bekend. Zo verwelkomen we Diana Krall (laatste tickets) op 5 juli, Anohni and the Johnsons (laatste tickets) voor een exclusieve concertavond op 6 juli, Franse sterpianist Sofiane Pamart op 10 juli, zanger en pianist Jamie Cullum op 8 juli, het virtuoze kwartet Potter / Mehldau / Patitucci / Blake en Joshua Redman Group ft Gabrielle Cavassa op 11 juli, André 3000 met New Blue Sun Live en Alfa Mist op 12 juli, IJslandse revelatie Laufey en wereldster Birdy op 13 juli, Rodrigo y Gabriela op 14 juli, de legendarische Nile Rodgers & CHIC op 15 juli, en Frans icoon Patrick Bruel en Luz Casal op 17 juli. De festivaldagen met headliners Air en DJ Shadow op 18 en 19 juli zijn uitverkocht. Op 20 juli sluiten hoofdacts Melanie De Biasio en The Cinematic Orchestra de 23ste editie af.