Stop Making Sense toegevoegd op 6 juli

Als kers op de taart vertoont Gent Jazz, op de uitverkochte concertdag van Anohni and the Johnsons, op 6 juli  nu ook 'Stop Making Sense’ (1984), de cult-concertfilm die Talking Heads terug naar het grote scherm brengt ter ere van het 40-jarig jubileum van de film. Amatorski en Alderson geven tot slot het beste van zichzelf op de Garden Stage

__

Na het concert van Anohni and the Johnsons kunnen bezoekers van Gent Jazz nog meer genieten op de Bijlokesite met een speciale vertoning van de cultfilm 'Stop Making Sense'. In december 1983 verscheen David Byrne, gehuld in zijn legendarische big suit, helemaal alleen op het podium van het Pantages Theatre in Hollywood. Gewapend met niets meer dan een gitaar en een taperecorder, zet hij de avond in met 'Psycho Killer’.
 

Gedurende de show wordt het podium langzaamaan verder opgebouwd en verschijnt het ene bandlid na het andere.  Samen vuurt Talking Heads vervolgens hit na hit af. Regisseur Jonathan Demme (ook bekend van 'The Silence of the Lambs’) vereeuwigde hun funky act. Dit wordt een unieke screening om de 40ste verjaardag van de filmklassieker te vieren.