Alexis Ffrench

  • Main Stage
    Woensdag 10•Juli•2024
    16:45•17:45

Met een diepgaand muzikaal talent dat genres overstijgt, heeft Alexis Ffrench zich stevig gevestigd als een van 's werelds meest begaafde pianisten, componisten en producers. 

Zijn baanbrekende 'Classical Soul' sound mengt de muzikale invloeden van de tijdloze composities van Bach en Debussy tot de fascinerende allure van Hollywood, gospel en ver daarbuiten naadloos samen. Het resultaat is een muzikaal universum dat zowel suggestief als emotioneel geladen is en een diepe snaar raakt in de harten en zielen van de luisteraars.

Naast zijn opmerkelijke muzikale carrière is Alexis Ffrench een gepassioneerd pleitbezorger van muziekonderwijs. Hij is gouverneur en trustee van de Royal Academy of Music en bekleedt de gewaardeerde functie van artistiek directeur van de Associated Board of the Royal Schools of Music, een functie die nooit eerder werd bekleed in de 133-jarige geschiedenis van de organisatie. Via zijn visionaire Apple Music Radio show, Classical Connections, en zijn mentorschap, masterclasses en workshops, geeft Ffrench opnieuw vorm aan klassieke muziek, doorbreekt hij barrières en bewijst hij dat het genre leeft, zich ontwikkelt en toegankelijk is voor iedereen.