De uit het Limburgse Bilzen afkomstige Anthe Huybrechts - of kortweg Anthe - ontwikkelde als kind een onvoorwaardelijke liefde voor akoestische piano. Haar manier van spelen en schrijven kreeg een eerste stevige basis doorheen haar klassieke muziekopleiding in haar jonge jaren maar werd door elkaar geschud tijdens haar driejarige bacheloropleiding aan PXL Music in Hasselt. Daar kroop de jonge Limburgse letterlijk in de piano met microfoons en allerhande objecten om het instrument te preparen - iets wat een van haar invloeden, de IJslandse multi-instrumentalist Ólafur Arnalds ook doet - en te combineren met haar stem en effecten.

Tegenwoordig is Anthe vooral in Gent te vinden waar ze aan het KASK de masteropleiding poppiano aan het afwerken is. Nieuwe invloeden, meer ervaring en zelfontdekking voeden haar muzikale wereld en leiden tot een intense, intrigerende eigen sound met feeërieke melodieën en persoonlijke teksten waar invloeden als Agnes Obel, AURORA en zelfs Björk in te traceren zijn. Met haar fluwelen stem, ongedwongen pianospel, samples en 'prepared’ pianoklanken dompelt Anthe je zo onder in een hoopvolle droom.

Dit concert komt tot stand door een samenwerking tussen Gent Jazz en de opleidingen Jazz, Pop en Muziekproductie van KASK & Conservatorium (HOGENT - Howest).