< line-up

Bandler Ching

  • Garden Stage
    Zaterdag 8•Juli•2023
    23:40•00:40

Naast tickets gegrepen voor de festivaldag met Bandler Ching of wil je je ticket doorverkopen?

De enige optie om tickets aan te kopen/door te verkopen is via ons officiële resale platform via deze link. Opgelet voor tickets die aangeboden worden op de zwarte markt. Ticketswap en tweedehands.be geven geen garantie op een geldig ticket.

Bandler Ching op Gent Jazz

In het hoofd van saxofonist en componist Ambroos De Schepper - actief bij onder andere Kosmo Sound en Azmari - spoken heel wat ideeën rond. Het is onmogelijk om die allemaal evenveel aandacht te geven maar wat zijn wij blij dat hij enkele van die hersenspinsels eruit pikte om als Bandler Ching naar buiten te brengen. Om het Brusselse kwartet te vervolledigen, sprak hij pianist Alan Van Rompuy (Azertyklavierwerke), bassist Federico Pecoraro (ECHT!) en drummer Olivier Penu (Kel Assouf) aan, drie eigenzinnige en waanzinnig getalenteerde artiesten met wie De Schepper hedendaagse jazz lustig mixt met elektronica, trap, hiphop en global sounds.

Bij Bandler Ching staat naast absolute vrijheid ook overtuiging centraal. Alles wat de groep doet, doet ze vastberaden. Vanuit improvisaties vloeien de verschillende achtergronden en invloeden van de vier artiesten samen tot een hypnotisch geheel van melancholische grooves en noisey beats. Hun debuutalbum 'Coaxial’ - uitgebracht op het groove-obsessed label Sdban Ultra - kan tellen als eerste wapenfeit en werd overladen met sterren door de verzamelde nationale pers. "Het Brusselse Bandler Ching is schoonheid, concentratie, all that jazz en het vermogen om een indrukwekkende noiseraket te lanceren,” schreef HUMO bijvoorbeeld. Tja, wie zijn wij om dat tegen te spreken?


Line-up:

Ambroos De Schepper
Alan Van Rompuy
Federico Pecoraro
Olivier Penu