Diana Krall

  • Main Stage
    Vrijdag 5•Juli•2024
    22:00•23:30

Tussen 2012 en 2023 passeerde Diana Krall maar liefst tien keer in België. In 2013 en 2019 - door De Morgen toen omschreven als 'briljant’ - stond ze al eerder op het podium van Gent Jazz. In 2024 voegt de Canadese zanger-pianist daar met veel plezier een derde passage aan toe. Met haar meer dan 15 miljoen verkochte platen, twee Grammy awards - 'Best Jazz Vocal Album’ voor 'When I Look in Your Eyes’ (1999) en 'Live In Paris’ (2001) - en een carrière van meer dan dertig jaar balancerend tussen traditie en avontuur, weet Krall telkens weer iedereen in te pakken met haar warm stemtimbre en verfijnd pianospel.

 

De Canadese Krall groeit in de jaren zestig en zeventig op in een muzikaal gezin. Haar vader was amateurpianist, haar moeder koorzanger. Ze vindt haar weg naar de piano op haar vier (!) jaar, wordt verliefd op jazz als tiener en kan door haar overduidelijk talent gaan studeren aan het gerenommeerde Berklee College in Boston. Na haar studies trekt ze van LA naar Toronto om te eindigen in New York. In 1996 breekt Krall door met 'All For You: A Dedication to the Nat King Cole Trio’, haar derde album. Het staat maar liefst zeventig weken in de toonaangevende Billboard jazzhitlijst. Drie jaar later weet ze met 'When I Look Into Your Eyes’ haar eerste Grammy te veroveren en doorheen de jaren nul bevestigt ze haar status als een van de grootste hedendaagse jazzartiesten. Haar carrière wordt gekenmerkt door het eren van grootmeesters (Nat King Cole, George Gershwin op 'Love Is Here To Stay’) en traditionele genres (traditionals, Americana of ragtime op 'Glad Rag Doll’), avontuurlijke uitstapjes naar Bossanova ('The Look of Love’) of pop/rock ('Wallflower’, 'The Girl in the Other Room’) en zelfs een album vol kerstklassiekers. Kortom, Diana Krall heeft voor elk wat wils. En dat uit zich het best tijdens haar fantastische en meeslepende live performances. Niet te missen!

 

Band line-up

Op de aankomende Europese tournee wordt Diana Krall (zang, piano) begeleid door Matt Chamberlain (drums) - die samenwerkte met artiesten als David Bowie, Bob Dylan, Tori Amos, Bill Frisell, Brad Mehldau en meer, en Sebastian Steinberg (bas), voormalig lid van de Amerikaanse rockband Soul Coughing en opgetreden met artiesten als Fiona Apple, Iron And Wine en Johnny Marr.