< line-up

Isolde Lasoen

  • Main Stage
    Dinsdag 11•Juli•2023
    18:30•19:30

Naast tickets gegrepen voor de festivaldag met Isolde Lasoen of wil je je ticket doorverkopen?

De enige optie om tickets aan te kopen/door te verkopen is via het officiële resale platform via deze link. Opgelet voor tickets die aangeboden worden op de zwarte markt. 

Isolde Lasoen op Gent Jazz

Isolde Lasoen is terug! Niet dat ze ooit echt weg geweest is want als drummer van DAAN, Absynthe Minded en tal van andere projecten was de muzikante genoeg op een podium te vinden de afgelopen jaren. Maar nu geeft ze - met voor- én achternaam - een nieuwe wending aan haar solocarrière met 'Oh Dear’, haar nieuwe plaat die er in maart 2023 aan komt. Die wordt omschreven als jazzy en groovy met een scheut pop en indie. Ze komt de plaat met full band, alles erop en eraan, voorstellen op het grote podium van Gent Jazz.

"Ik heb 100% mijn goesting gedaan, deze plaat is 100% IK.” Dat is wat Lasoen zelf zegt over haar 'excentrieke’ soloplaat waar haar volledige muzikale 'zijn’ op samenkomt; haar opleiding als jazzdrummer, haar liefde voor soundtracks en hun weelderige arrangementen, psychedelica, progressieve rock, oude funk en natuurlijk Franse muziek in de stijl van Gainsbourg - Serge én Charlotte. Het resultaat van die interessante mix is een plaat met een uitgebreid instrumentarium, dramatische harmonieën, bombast en epische melodieën waarbij haar rol als drummer de motor vormt. Filmisch als Morricone, obscuur als David Axelrod en donkerromantisch als Goldfrapp. Het is de gedroomde toevoeging aan haar reeds indrukwekkend repertoire waar ze live mee kan uitpakken. Daarmee heeft Isolde Lasoen - samen met haar vaste muzikanten - genoeg in huis om een zomeravond in de Bijloke extra zwoel te maken.