< line-up

Lara Rosseel Orchestra: ARK

  • Main Stage
    Vrijdag 14•Juli•2023
    16:45•17:45

Combipas voor Branford Marsalis Quartet (14.07) en Herbie Hancock (15.07)
Voor deze editie van Gent Jazz zijn er geen meerdagenpassen mogelijk, behalve voor de festivaldag met Branford Marsalis Quartet/ Julian Lage Trio/ Lakecia Benjamin/ Lara Rosseels (14.07) en Herbie Hancock (15.07). Een must voor de rasechte jazzfanaten! Klik hier voor prijzen en info.

De weelderige sound op De Grote Vrouw en Hert omschreef Lara Rosseel zelf als 'ethnic acoustic jazz’. Toepasselijk, want deze bassiste en componiste slorpte invloeden op uit de meest diverse windstreken. Er wordt gelonkt naar Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Mediterrane oorden. De muziek klinkt daardoor als een even coherente als kleurrijke trip, die mysterie koppelt aan groove en weidsheid aan intimiteit. En ook: de composities zijn steeds erg beeldend; het vergt geen moeite om verhalen te verzinnen bij de muziek die ze met haar Octet of Quintet speelt. Voor Rosseel zelf was het ook meteen duidelijk welke richting ze met haar droomproject zou uitgaan.

In 2021 speelde ze tijdens Jazz Middelheim met een nonet dat twee line-ups van haar band combineerde. Die bezetting breidt ze nu verder uit met een strijkkwartet en hobo, een instrument waarvoor ze een grote liefde ontwikkelde. Het materiaal dat ze schreef voor haar vorige albums neemt ze nu onder handen, gaat ze herwerken op maat van die XL-bezetting. Daarvoor doet ze onder meer een beroep op de steun van Bert Joris, die furore maakte in binnen- en buitenland als muzikant, componist en arrangeur voor het Brussels Jazz Orchestra. Het uitwerken van dit ambitieuze project wordt voor Rosseel zo de bekroning van een ongemeen boeiend hoofdstuk in haar carrière en zet ongetwijfeld de deuren wijd open voor de toekomst.

Line-up:

Lara Rosseel - contrabas, elektrische bas
Sep François - percussie, vibrafoon, marimba
Willem Heylen - gitaar
Robbe Kieckens - percussie
Jan Van Moer - trompet
Joppe Bestevaar - bariton saxofoon, basklarinet
Stefan Bracaval - fluit
Frederik Heirman - trombone
Eva Debruyne - hobo
Siewald Degrave - viool
Amèle Metlini - viool
Marijn Thissen - altviool
Aya Pribylovskiy - cello