< line-up

Laufey

  • Main Stage
    Zaterdag 8•Juli•2023
    18:30•19:30

Naast tickets gegrepen voor deze festivaldag of wil je je ticket doorverkopen?

De enige optie om tickets aan te kopen/door te verkopen is via ons officiële resale platform via deze link. Opgelet voor tickets die aangeboden worden op de zwarte markt.

Laufey op Gent Jazz

Soms ontdek je een nieuwe artiest waarbij er sprake is van liefde op het eerste gehoor. Grote kans dat het u overkomt bij het beluisteren van de muziek van de half-Ijslandse, half-Chinese Laufey. De nog maar drieëntwintigjarige multi-instrumentaliste en zangeres raakte op zeer jonge leeftijd geïntrigeerd door het vioolspel van haar moeder, verdiepte zich in cello en piano maar werd echt omver geblazen toen ze op Ella Fitzgerald en Billie Holiday stootte in de platencollectie van haar vader. Ze ontdekte haar stem en op haar vijftiende trad ze voor het eerst in de schijnwerpers met haar warme alt tijdens de IJslandse versie van The Voice.

Een pure popcarrière was echter nooit de ambitie van Laufey. Ze heeft op dat moment al een heldere visie. Ze wil de barrières tussen highbrow genres en pop slopen met een mix van jazz, pop en klassiek om zo fans van alle generaties te verbinden. Die visie kon ze omzetten in werkelijkheid toen ze begon te studeren aan het gerenommeerde Berklee College of Music. Haar eerste eigen single 'Street by Street’ - een dromerig, minimalistisch nummer - kon niet alleen rekenen op heel wat bijval bij fans en critici maar raakte ook een gevoelige snaar bij - we zeggen zo maar iemand - wereldster Billie Eilish. Ondertussen bracht Laufey haar debuut 'Everything I Know About Love’ uit, een plaat vol melancholie en verwondering die de geest van Chet Baker en - uiteraard - Billie Holiday oproept. Op 'What Love Will Do’ zingt ze "There’s enchantment in the air”. Dat is meteen ook de weersvoorspelling voor 8 juli op Gent Jazz.

Line-up:

Laufey - voice, guitar, piano, keyboards, guitar
Ross Craib - drums
Jim Molyneux - piano/keys