< line-up

Norah Jones

Naast tickets gegrepen voor de festivaldag met Norah Jones of wil je je ticket doorverkopen?

De enige optie om tickets aan te kopen/door te verkopen is via ons officiële resale platform via deze link. Opgelet voor tickets die aangeboden worden op de zwarte markt. 

Norah Jones op Gent Jazz

Zes jaar na haar laatste passage op de Bijloke zal Norah Jones het publiek van Gent Jazz in 2023 voor een derde keer onderdompelen in haar gezellige, warme universum waar jazz, pop, folk en country prachtig samenvloeien. Hoewel de Amerikaanse muzikante altijd welkom is, heeft ze deze keer een extra reden om af te zakken naar het festival: haar - in eigen woorden -  moody little record 'Come Away With Me’ mocht vorig jaar twintig kaarsjes uitblazen. Het ingetogen kleinood lanceerde niet enkel de carrière van Jones, het bevestigde haar meteen als tijdloze zangeres en muzikant.

Die overweldigende ontvangst van haar debuutplaat zou anderen misschien ontspoord hebben maar de toen drieëntwintigjarige Jones hield vast aan haar talent en bevestigde met haar volgende soloplaten - waaronder mijlpalen 'Feels Like Home’ (2004) en 'Not Too Late’ (2007), het rauwe indie-driven 'Little Broken Hearts’ (2012) of haar recentste 'Pick Me Up Off The Floor’ (2020) - dat de verkregen wereldfaam terecht was, is en blijft. Daarnaast wist de Amerikaanse de wereld te verrassen met intrigerende zijprojecten (The Little Willies! Puss N Boots!) en (on)verwachte samenwerkingen met uiteenlopende namen als Foo Fighters, Willie Nelson, Outkast en Herbie Hancock. Het toont de essentie van Norah Jones’ muzikale visie; het draait om 'samenzijn’, met andere muzikanten maar even goed met haar fans. 

Na meer dan vijftig miljoen verkochte albums, zes miljard streams en negen Grammy awards, blijft de 'warmste jazzstem sinds Billie Holiday’ - zeg dat Billboard het gezegd heeft - vooral doen waar ze een ongelooflijk talent voor heeft; mensen samenbrengen en ze raken met haar oprechte persoonlijkheid en muziek. Norah Jones heeft alles in haar mars om er op Gent Jazz een onvergetelijke avond van te maken.

Line-up:

Norah Jones - Vocals, Guitar, Piano 
Brian Blade - Drums 
Chris Morrisey - Bass 
Dan Iead - Guitars