Naast tickets gegrepen voor deze festivaldag of wil je je ticket doorverkopen?

De enige optie om tickets aan te kopen/door te verkopen is via het officiële resale platform via deze link. Opgelet voor tickets die aangeboden worden op de zwarte markt. Ticketswap en tweedehands.be geven geen garantie op een geldig ticket.

 

Stadt op Gent Jazz

Ooit waren ze het 'best bewaarde geheim van Gent’ maar na tien jaar en vier succesvolle albums - 'Meerstadt’ verscheen in maart van dit jaar - moet u al uw best gedaan hebben om Stadt niet ontdekt te hebben. Mochten ze u desondanks toch onbekend zijn: Stadt is zanger-toetsenist Fulco Ottervanger (Beraadgeslagen), gitarist Frederik Segers, bassist Joris Cool en drummer Simon Segers (De Beren Gieren, Sylvie Kreusch, MDCIII), een viertal geniale creatievelingen die cruisen op de rotonde tussen uitwaaierende krautrock, poppy psychedelica, en frisgewassen fusion. Kortweg - en in hun eigen woorden: 'krautpop'.

Vanaf 'Kind of Diversion’ (2013), krautrock met een vleugje psychedelica, was het meteen duidelijk dat Stadt een unieke sound te pakken had. Hun tweede album 'Escalators’ (2015) bevestigde en werd enthousiast onthaald door pers en publiek. "Proef de tannine van psychedelica, kraut- en progrock, en een tikkeltje postpunk. Hoe dieper de Stadttrap rolt, hoe onstuimiger ze tekeer gaan," schreef Knack Focus toen. Vier jaar later was er opvolger 'There Is / Nothing Twice’ en nu is er dus 'Meerstadt’, een album waarop improvisaties tijd en ruimte krijgen om te ontpoppen tot groovy songs vol melodie en karakter. Tussen de albums door zwerven de bandleden graag rond in andere projecten maar steeds vinden ze elkaar terug in Stadt. Met nieuwe ervaringen, kennis en ideeën, klaar om head first van de Stadttrap te vallen.