ANOHNI and the Johnsons

  • Main Stage
    Zaterdag 6•Juli•2024
    21:00•22:30

EXCLUSIEF EN ENIG CONCERT OP 6 JULI OP GENT JAZZ

15 jaar na hun laatste bezoek aan ons land, keren ANOHNI and the Johnsons terug voor een exclusieve concertavond op Gent Jazz. Op zaterdag 6 juli hebben ze het hoofdpodium voor zichzelf. Met songs uit de nieuwste plaat 'My Back Was A Bridge For You To Cross' en hun indrukwekkende oeuvre presenteren ANOHNI en The Johnsons een concert, die een tijd van verandering en omwenteling omarmt, waarin ANOHNI zichzelf en de wereld oproept om "te voelen wat er echt gebeurt".

Voor het eerst in meer dan 10 jaar keert ANOHNI terug naar het intieme geluid van haar groep, The Johnsons, met een 9-koppige band met celliste Julia Kent, violist Maxim Moston, multi-instrumentalist Doug Wieselman en gitarist/producer Jimmy Hogarth. Deze zomer houden ze halt in Athene, Kopenhagen, Ravenna, San Sebastián, Madrid, Parijs, Londen, Berlijn en Gent. Hun passage op Gent Jazz op 6 juli is meteen hun enige concert in de Benelux.

Op 7 juli 2023 verscheen het soulvolle 'My Back Was a Bridge for You to Cross’: ANOHNI’s eerste studioalbum met The Johnsons in 13 jaar. De plaat werd door The New Yorker uitgeroepen tot album van het jaar. ANOHNI’s kunst en activisme zijn al een leven lang met elkaar verweven, en ook op dit meest recente meesterwerk bezingt ze een maatschappij die worstelt met ecocide, vervreemding, vooroordelen en geweld tegenover de transgemeenschap. Het centrale thema van het album en tevens de titel van de nieuwe tour, "It’s Time To Feel What’s Really Happening”, schrijft moed, veerkracht, nederigheid en eerlijkheid voor in een complexe en soms schrijnende maatschappij. "For me, there’s no heavenly respite; Creation is a spectral and feminine continuum, and we remain an inalienable part of Nature." - ANOHNI

Op Gent Jazz brengen ANOHNI and The Johnsons nummers vanop hun nieuwste worp én duiken ze diep in hun discografie die inmiddels zes albums omvat, waaronder het met een 'Mercury Music Prize’ bekroonde 'I Am a Bird Now’ uit 2005, toen nog onder 'Antony and the Johnsons’.