• Garden Stage
    Zondag 14•Juli•2024
    21:40•22:15

Het innemende vijfkoppige Azmari komt uit het hart van Brussel en brengt op 20 oktober "Maëlström" uit. Voor Maelström, de opvolger van hun veelgeprezen debuutalbum Samā'ī (met lovende kritieken in Uncut, Songlines, Uk Vibe en Electronic Sound), heeft de groep zich op onbekend muzikaal terrein begeven en een betoverende " azmarische" identiteit gecreëerd. Ze vermengen complexe jazztexturen met doordringende oriëntaalse invloeden, buitenaardse ethio grooves, raadselachtige donkere funk en de kloppende beats van dubmuziek.

Voor het maken van "Maëlström" begon Azmari aan een intensieve opnamereis van een week. Gedurende deze tijd hebben ze het geluid van hun instrumenten zorgvuldig verfijnd, waarbij ze de nostalgische noten van ouderwetse clavinet keyboards vermengden met hypermoderne synthesizergeluiden, wat leidde tot een aparte en verleidelijke sfeer. Door hun traditionele instrumenten te verrijken met gebalanceerde pedaaleffecten en speciale versterkers, voegde de band een nieuwe dimensie toe aan hun geluid.
Azmari werd in 2015 opgericht in de bruisende oase van muziek in Brussel en heeft een uniek staaltje van muzikale ontdekking opgebouwd. Azmari daagt conventionele labels uit om een verhaal te weven van sonische innovatie en artistieke bevrijding. Hun invloeden gaan van een eclectische reeks artiesten, waaronder Okay Temiz, Heliocentrics, Whitefield Brothers, Surprise Chef, Antibalas en Sons of Kemet.