< line-up

Catherine Graindorge

Naast tickets gegrepen voor de festivaldag met Isolde Lasoen of wil je je ticket doorverkopen?

De enige optie om tickets aan te kopen/door te verkopen is via het officiële resale platform via deze link. Opgelet voor tickets die aangeboden worden op de zwarte markt. Ticketswap en tweedehands.be geven geen garantie op een geldig ticket.

 

Catherine Graindorge op Gent Jazz

Het eerste wapenfeit van de Brusselse violist en componist Catherine Graindorge dateert alweer van 2007 toen ze het psychedelische post-rocktrio Nile On waX (NOX) oprichtte. Haar vioolspel werd toen benoemd als de grote troef in de sound van de groep en de enigmatische violiste voelde zich gesteund om haar eigen kunstenaarsschap verder te ontwikkelen. In 2012 kwam Graindorge met haar eerste solowerk: 'The Secret of us all’. Het album werd erg goed onthaald en bracht de Brusselse in contact met artiesten als Hugo Race (The Bad Seeds), Nick Cave, Warren Ellis, Bertrand Cantat, Mark Lanegan en John Parish (PJ Harvey). Met die laatste bracht ze in 2021 'Eldorado’ uit, waarbij Parish niet enkel als producer optrad maar ook als muzikant. Het resultaat is een broeierige, duistere soundtrack die bij elke luisterbeurt telkens weer intense emoties oproept. Binnen- en buitenlandse pers strooiden dan ook lustig met superlatieven.

Dat haar muziek veelal als 'filmisch’ wordt omschreven, hoeft niet te verwonderen want Graindorge schreef naast persoonlijk werk en werk voor NOX ook heel wat soundtracks voor dans- en theatervoorstellingen en cinema. Haar soundtrack voor 'Le Chant des Hommes’ werd zelfs genomineerd voor een Magritte, de belangrijkste filmprijzen in Wallonië. Op Gent Jazz zal Graindorge haar diepgaande composities brengen samen met harmoniumspeler Simon Hu. Wie weet zit daar ook wel iets tussen van 'The Dictator’, een EP die ze vorig jaar uitbracht met niemand minder dan Iggy Pop. 

Line-up:

  • Catherine Graindorge — violin, viola, vocals
  • Simon Ho — harmonium