Edmund November

  • Garden Stage
    Maandag 8•Juli•2024
    17:50•18:25

Edmund Lauret maakt al meer dan tien jaar indruk als gitarist van Nordmann, Kosmo Sound en The Milk Factory, stuk voor stuk gevestigde en grensverleggende vernieuwers in de Belgische muziekscene. Met deze bands stond hij de afgelopen jaren op honderden podia in binnen- en buitenland.

Wat maar weinig mensen weten, is dat Edmund geboren en getogen is in Newcastle (Engeland). Zijn Britse afkomst komt misschien niet meteen tot uiting in de output van zijn band, maar in zijn gloednieuwe solowerk keert hij wel terug naar zijn muzikale roots.

Edmund leerde het vak op erg jonge leeftijd in de pubs van Newcastle tijdens talloze jamsessies. Op achttienjarige leeftijd kwam hij in Gent terecht, een bruisende stad met een levendige muziekscene. Hij ging er studeren aan het conservatorium waar hij de toekomstige leden van Nordmann ontmoette tijdens een jamsessie (hoe kan het ook anders?).

In april 2022 reisde Edmund naar Zuid-Engeland om er zijn debuut op te nemen met Michiel Lagae en een nieuwgevormde band met muzikale vrienden Stijn Engels (Stadlander, Renée), Trui Amerlinck (Tsar B, Nabou, Mayorga, Rosa Butsi) en Gert Malfliet (Tristan), die ook in de liveband zullen spelen.