Elias Devoldere is meer dan alleen een van de meest geniale drummers van de Belgische scene. De laatste jaren heeft hij zich ook getoond als songwriter, componist en zanger. Met de release van zijn solodebuutalbum kunnen we daar ook producer aan toevoegen. We leerden Elias kennen als drummer bij onder meer Nordmann, Robbing Millions en Hypochristmutreefuzz. Na een ep, Kaiku, uitgebracht in 2021, is Bloomed > Exploded zijn debuut full length als soloartiest.

'Alles bloeit', verklaart hij de titel van zijn eerste album. 'Totdat het ontploft en er iets anders uit kan groeien'. Wat in dit geval tot bloei kwam, is een intiem coming-of-age album van ongrijpbare sferen, heldere melodieën en ingetogen ritmische patronen.   

Opgenomen tijdens een periode van eenzaamheid in Frankrijk, vertrouwde Elias aanvankelijk sterk op synthesizers en drumstellen. "Explode / Boalis was een van de eerste nummers die ik schreef voor dit album, en cruciaal voor de sfeer, voornamelijk gebaseerd op een elektronische sound. Later heb ik wel 'echte' drums gebruikt op de meeste andere nummers, en werk van andere muzikanten, maar de algemene sfeer is erg samenhangend." 'Puur', zo omschreef Bruno Ellingham, de Britse technicus die het album mixte, het. Tot grote vreugde van Elias, die Ellingham benaderde vanwege zijn eerdere werk met bands als Massive Attack en Portishead. "Toen ik het eindresultaat hoorde, vond ik dat hij echt de essentie van de originele demo's had vastgelegd. Voor mij draagt dat ertoe bij dat dit album een oprechte weerspiegeling is van mijn ware ik. 'Take a dive/ Into the place where it's more quiet', zoals ik in het laatste nummer zing, dat vat het voor mij zo'n beetje samen'."

Line-up

  • Cyriel Vandenabeele (SUWI) - guitar
  • Cesar De Sutter-Pinoy (Peenoise) - guitar
  • Dries Geusens (Nordmann) - bass & synths
  • Elias Devoldere - drums & vocals