• Garden Stage
    Zondag 14•Juli•2024
    16:25•17:00

FC Atlaska speelt ritmische, filmische roadtripmuziek. Mochten de Vlaamse Ardennen iets dichter bij de evenaar liggen, schreven deze Gents-Gaverse exoten er de gepaste soundtrack voor.

Voor hun debuut EP Rhythms from the Schelde Valley werkte de band samen met Jasper Segers, producer en muzikant bij oa. Sylvie Kreusch. I See You Turn East is de eerste single, die voortkomt uit een gedeelde liefde voor sixties rock jangle en meditatieve snaarklanken. Two Moons Away is een dromerige en kosmische trip met verre echoes van Pink Floyd of hedendaagse bands als Khruangbin.

FC Atlaska was eerder te zien op Konvooi festival, Par Hasard (NTGent) en in muziekcafés zoals Fatima, Giraf en Zappa. Hun eigen favoriete concertherinnering: openen voor blueslegende Roland Van Campenhout.

Emiel Willaert - gitaar

Johannes Verhoene - cornet, percussie

Lukas De Block - basgitaar

Maarten Haesebeyt - drums, percussie

Een muziekploeg uit de Vlaamse Ardennen. Klinkt als een roadtrip voor de oren. - Klara (Shift)

Ze komen uit Gent en Gavere en zijn dus héél Oost-Vlaams en ze bewijzen meteen dat de Schelde kolkt en draait in I See You Turn East, want daar zitten dansende derwisjen in en ook wat oosters en wat van Brian Eno. - Luminous Dash

'Rhythms from the Schelde Valley' is een debuut met heel wat moois, waaronder 'Two Moons Away'. - Radio 1 (Time Out)