Karen Willems 'Terre Sol Four'

  • Garden Stage
    Donderdag 11•Juli•2024
    19:35•20:10

Het soloproject 'Terre Sol Four' van Karen Willems verkent het terrein tussen ruige jazz en energieke rockmuziek, met donderende herhalingen, extatische kreten en een niet te stuiten voorwaartse stuwkracht.

Eén ding is zeker. Karen Willems vertrouwt op haar gevoel. Verwondering, verbondenheid en intuïtie zijn haar drijfveren, die al snel resulteren in een grensoverschrijdende aanpak. 

Karens persoonlijke zoektocht 'Terre Sol' krijgt nu de toevoeging 'Four', wat verwijst naar het aantal muzikanten: Karen Willems (drum, percussie, zang), Naomi Sijmons (zang, elec. gitaar, synth, percussie), Marc De Maeseneer (baritonsax) en Vincent Brijs (bariton & tenorsax). Niet de minsten in hun vakgebied, met referenties als Lady Linn, Lucid Lucia, Reena Riot, The Whodads, El Tatoo Del Tigre.

Haar soloproject 'Terre Sol' borduurt hierop voort en met het album 'Grichte', dat in 2022 uitkwam op WERF Records, was het debuut een feit. Het is een tweeluik waarin onder andere de introductie van drie saxen opvalt.

Haar nieuwe album "JUJU" komt 17 mei uit en tijdens haar optreden op Gent Jazz zal ze vooral dit nieuwe album presenteren!