< line-up

Kristo

Naast tickets gegrepen voor deze festivaldag of wil je je ticket doorverkopen?

De enige optie om tickets aan te kopen/door te verkopen is via ons officiële resale platform via deze link. Opgelet voor tickets die aangeboden worden op de zwarte markt. 
 

Kristo op Gent Jazz

Voor velen is singer-songwriter en multi-instrumentalist Kristiaan Deruytter - aka Kristo - geen onbekende meer. Als zoon van legendarisch saxofonist Frank Deruytter en een moeder die marimba en vibrafoon doceert, groeide hij op in een zeer muzikale familie. Al snel werd duidelijk dat muziek ook zijn grootste passie zou worden. Als kind al was hij zeer stellig; hij moest en zou zijn eigen weg zoeken én vinden. In zijn jeugd genoot hij een klassieke muziekopleiding en zijn tienerjaren bestonden vooral uit experimenteren bij verschillende bands. De laatste jaren was hij actief als zanger-gitarist bij pop-funktrio Savoir-Vivre waarmee hij twee ep’s en een handvol singles uitbracht. Daarnaast was hij een graag geziene gast bij OTOmachine, de funky, vijftienkoppige big band onder leiding van zijn vader. Hij studeerde recent af aan de befaamde Codarts Hogeschool voor Kunsten in Rotterdam.

Deruytters zoektocht naar zijn eigen muzikale identiteit is nog in volle gang maar levert als Kristo al erg spannende resultaten af. Op de vorig jaar in eigen beheer uitgebrachte ep 'Restore’ neemt hij als multi-instrumentalist niet alleen alle instrumenten voor zijn rekening maar was hij ook verantwoordelijk voor de productie. Het leidt tot straffe, oprechte songs - de ene keer ingetogen en puur, dan weer opzwepend en funky. Een belangrijke troef bij die eerste wapenfeiten is ongetwijfeld zijn soulvolle stem. Kristo zal ook live moeiteloos velen in vervoering brengen, vakkundig bijgestaan door bassist Erik Rademakers (Selah Sue, OTO Machine) en drummer Wout Helsen (Jaouad, EigenZweetStinkt).