Niels Orens

  • Garden Stage
    Vrijdag 19•Juli•2024
    19:35•20:10

Met zijn passie voor technologie is dit jonge nieuwe talent voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om geluid te genereren. De harmonieuze samenhang tussen zijn akoestische en elektronische geluiden resulteert in een kleurrijk palet van emoties dat weerklank vindt in je ziel. Door ritmische patronen met breakbeat-invloeden te verenigen met een ruimtelijk sounddesign en diepe basgeluiden creëert hij een unieke geluidservaring. Met invloeden zoals Max Cooper, Floating Points en Massive Attack lopen verschillende genres naadloos in elkaar over, waardoor hij ruimte maakt voor iets nieuws. 

Als een van de Belgische Sound Track-laureaten van 2021-2022 zit Niels Orens niet stil. Terwijl hij zich blijft verdiepen in de raakvlakken tussen muziek, technologie en beeldende kunst, verlegt hij de grenzen van elektronische live-uitvoeringen. Door met zijn cello dichte en gevoelige loops te creëren in combinatie met zorgvuldig opgebouwde beats, weet hij van elke liveshow iets unieks te maken. Voeg daar nog meeslepende beelden aan toe en alle ingrediënten zijn aanwezig voor een intense reis naar het onbekende.

"Organische akoestiek en ziedende elektronica smelten samen tot een prachtig sounddesign van een van de spannendste nieuwe artiesten op de scène.” - Max Cooper