Orson Claeys

  • Garden Stage
    Woensdag 10•Juli•2024
    17:50•18:25

Orson Claeys is een 25-jarige muzikant uit Gent, België. Claeys begon op 10-jarige leeftijd klassiek piano te spelen. Hij besloot verder te gaan en ging naar de kunstacademie om zijn passie verder uit te diepen. De ultieme eye-opener kwam op 17-jarige leeftijd toen Claeys in aanraking kwam met het werk van de legendarische jazz- en funkpianist Herbie Hancock. Aan het Koninklijke Conservatorium van Brussel kreeg Claeys de kans om zich onder begeleiding van gelauwerde muzikanten als Diederik Wissels en Nathalie Loriers onder te dompelen in zijn soulgenre.

Orson Claeys combineert jazz met oriëntaalse muziek en hiphop. Hij verweeft verschillende culturele invloeden en genres en creëert composities die de luisteraar meenemen op een reis door een rijke waaier van geluiden en emoties. Beïnvloed door gerenommeerde musici als Aaron Parks, Brad Mehldau, Ambrose Akinmusire, Shai Maestro en Dhafer Youssef is Claeys voortdurend op zoek naar zijn eigen unieke geluid binnen de hedendaagse jazz.

Zijn project "Eastern Tales" nodigt het publiek uit om mee te gaan op een reis door Claeys' persoonlijke ervaringen, emoties en artistieke identiteit, waarbij verhalen worden samengevoegd die culturele grenzen overstijgen en universele thema's aansnijden.