< line-up

Sleam Tomo

  • Garden Stage
    Dinsdag 11•Juli•2023
    21:20•21:55

Google 'Sleam Tomo’ en je vindt… Niets. Het gaat dan ook om een gloednieuw project van drummer Thijs van Scharen en producer / sound nerd Arne Nuyts. Naar alle waarschijnlijkheid leerden ze elkaar kennen op het KASK - worden onze prangende onzekerheden ooit bevestigd? - maar wat zeker is, is dat ze al eerder samenwerkten bij het trio echofarmer. Nuyts verdiende daarnaast ook al strepen bij Vanessa - een trio dat rond het wisselen van het decennium furore maakte in de underground.

Bij Sleam Tomo vertrekt elke liveset vanuit totale improvisatie waarbij de relatie tussen mens en computer bevraagd wordt. Het duo deelt een diepe passie voor 'geluid’ in al zijn vormen en communiceert op het podium met elkaar aan de hand van live samples en akoestische ingrepen die het publiek meetrekken in een klankrijke symbiose. Eentje voor de nieuwsgierige ontdekkers!

Dit concert komt tot stand door een samenwerking tussen Gent Jazz en de opleidingen Jazz, Pop en Muziekproductie van KASK & Conservatorium (HOGENT - Howest).

Sleam Tomo zal begeleid worden door Lander Gyselinck, de eigenzinnige drummer die we allen kennen van STUFF., Beraadgeslagen, Lander & Adriaan, … Ook is Lander zelf alumni student van KASK & Conservatorium HOGENT.