< line-up

Tristan

Naast tickets gegrepen voor de festivaldag met Tristan of wil je je ticket doorverkopen?

De enige optie om tickets aan te kopen/door te verkopen is via het officiële resale platform via deze link. Opgelet voor tickets die aangeboden worden op de zwarte markt. 

Tristan op Gent Jazz

Achter Tristan gaat producer-zangeres Isolde Van den Bulcke schuil. De zesentwintigjarige artieste kan gerust een van de meest veelbelovende Belgische artiesten van het moment genoemd worden. In 2015 kwam ze voor het eerst bovendrijven als SIAM en won ze het Oost-Vlaamse muziekconcours Oost.Best. Doorheen haar conservatoriumstudies jazz-zang in Gent en Tilburg ontwikkelde Van den Bulcke een steeds sterkere eigen artistieke visie. Ze smeet zich - op eigen houtje! - op muziekproductie en begon zelf muziek te creëren. Ambitieus? Zeker! Nu, met zoveel talent zou het een zonde zijn niet ambitieus te zijn. Tristan was geboren.

Na de (inter)nationaal geprezen ep’s 'Illusje’ (2018) en 'Delidomia’ (2019) volgde vorig jaar haar debuutalbum 'Wellif’. Jazz is een duidelijke invloed maar Van den Bulcke gaat verder dan dat. Doorheen haar carrière hintte ze zelf al naar uitersten als Oneohtrix Point Never over Kate Bush en Wayne Shorter tot Death Grips, De Morgen hoorde daar bovenop nog Hiatus Kaiyote, Bat For Lashes en zelfs kraut- en jazzrockinvloeden, Focus Knack zag in haar dan weer een nieuwe Melanie De Biasio terwijl The Quietus - een toonaangevend alternatief Brits muziekblad - het over "extroverted art-pop” had. Een ding is iedereen het over eens; wat ze ook doet, Tristan doet het verdomd goed. Dat geldt zeker ook voor haar liveshows - of het nu als hoofdact in AB, viernulvier of TRIX is, in het voorprogramma van Tamino of TaxiWars of op een showcasefestival in binnen- of buitenland… Telkens weet ze te overtuigen met haar intrigerende, persoonlijke, donkere ambient jazzpop.