Theo Croker

  • Main Stage
    Zaterdag 20•Juli•2024
    18:30•19:30

Theo Croker's muzikale reis is niets minder dan opmerkelijk geweest. Na een zeven jaar durend avontuur in Shanghai crashte hij de muziekscene met zijn zinderende originele sound, die te horen was op het bejubelde album "Afro Physicist" uit 2014 met de ongeevenaarde Dee Dee Bridgewater. Het succes van zijn volgende releases, "Escape Velocity" in 2016 en "Star People Nation" in 2019, stuwde hem naar nieuwe hoogten en leverde hem een nominatie op voor "Best Contemporary Instrumental Album" tijdens de 62e Grammy®️ Awards.

Zowel critici als fans roemen Croker's vermogen om moeiteloos genres te mengen, waarbij The New York Times zijn laatste album 'LOVE QUANTUM' beschrijft als iets dat "galoppeert van wervelende hip-hop beats tot stuwende swing en betoverende passages van Afrikaanse percussie. Door dit alles heen houdt Croker's ingetogen trompetspel zijn band bij elkaar."

Naast zijn eigen projecten heeft Croker samengewerkt met topartiesten en zijn unieke geluid bijgedragen aan platina verkopende albums van o.a. J. Cole en Ari Lennox. 

Terwijl de wereld worstelde met de uitdagingen van de wereldwijde pandemie, zocht Croker troost in zijn ouderlijk huis, waar hij werkte aan zijn langverwachte zesde album, dat in de herfst van 2021 verscheen onder het Sony Music Masterworks-label. Nog meer parels rolden van de pers in 2022 met zijn 7de album LOVE QUANTUM en in 2023 de EP 'By The Way' samen met Ego Ella May en D'LEAU.